Nederlandse IoT-specialist ontvangt vers kapitaal Tata Communications

Het Nederlandse telecombedrijf Teleena heeft afgelopen week een kapitaalinjectie ontvangen van Tata Communications. De Indiase telecomreus wordt met 35 procent de grootste aandeelhouder in de onderneming uit Nieuwegein.

Het in 2007 opgerichte Teleena heeft zich het afgelopen decennium ontwikkeld tot een internationale-opererende speler op het gebied van Internet of Things (IoT). Vanuit regionale kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Singapore opereert het bedrijf uit Nieuwegein ook als MVNO-operator, dat onder eigen merknaam mobiele technologie aanbiedt over het netwerk van andere gsm-operators.

Naar verluidt heeft Tata Communications, onderdeel van het Indiase zakenconglomeraat Tata Group, tussen de 10 en 20 miljoen euro voor de aandelen betaald. Tata, een van de grootste telecomproviders ter wereld, zal zich in eerste instantie op de achtergrond roeren en dagelijkse activiteiten overlaten aan het zittende management. De telecomgigant is voornemens de technologie van het Hollandse bedrijf aan zijn 62,5 miljoen klanten aan te bieden. 

Adviseurcorps
Als M&A-adviseur was IMPROVED Corporate Finance / Drake Star Partners bij de deal betrokken en gelooft het in de toekomst van de Nederlandse onderneming. "Met de aanvullende financiering van Tata Communications kan Teleena zijn uitstekende positie versterken in de grote potentiële markten van zowel IoT als mobiele technologie."

Het M&A-team stond onder leiding van Robert Wilhelm en werd gecompleteerd door Arjan Brienen en Manus Weber. Ook de juristen van Lexence stonden Teleena bij. De op 1 januari tot partner benoemde Diederick de Boer en Michiel van Schooten klaarden de legal-klus.  

 

Gerelateerde artikelen