Nederlandse investeerder wil Vitesse overnemen

Financiële problemen uit het verleden moeten wel worden opgelost.

Een Nederlandse investeerder is bereid om het tekort van zes miljoen van voetbalclub Vitesse af te dekken voor komend seizoen. Dit meldt Omroep Gelerland. Daarmee zou de Arnhemse voetbalclub een sluitende begroting kunnen indienen bij de KNVB. Dit is een voorwaarde om volgend jaar te mogen uitkomen in het betaald voetbal. De deadline voor het indienen van deze begroting is vandaag.

Om welke investeerder het gaat is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een Gelders bedrijf dat Vitesse wil overnemen. Ook zou deze investeerder een deel van de schuld willen overnemen.

Vorige week werd al duidelijk dat Vitesse een aantal voorstellen van buitenlandse investeerders bestudeerde. Maar de voetbalclub zou de voorkeur geven aan de Nederlandse investeerder. Die zou overigens als voorwaarde hebben gesteld dat problemen uit het verleden worden opgelost.

Dan gaat het vooral om de schuld van veertien miljoen euro aan Coley Parry van de Amerikaanse investeerder Common Group. Deze zou Vitesse eerst overnemen, maar kreeg geen toestemming van de KNVB vanwege onduidelijkheid over de financiering. Eerder worstelde Vitesse met het eigenaarschap van een Russische investeerder die valt onder de sancties die tegen Rusland van kracht zijn.

Volgens Omroep Gelderland zou Vitesse een akkoord naderen met Parry. Bij een eventueel faillissement van Vitesse, is er weinig kans dat de Amerikaan iets terugziet van het geld dat hij in de club heeft gestoken. Naar verluidt zou Vitesse een WHOA-procedure aangaan waarbij een meerderheid van de aandeelhouders instemt met een schulddelging.

Lees ook: Buitenlandse investeerders azen op Vitesse

 

Gerelateerde artikelen