Buitenlandse investeerders azen op Vitesse

Voetbalclub in nood heeft tientallen miljoenen nodig om te overleven.

Meerdere partijen hebben een concreet bod neergelegd bij Vitesse voor een overname. Dat zegt de club in gesprek met dagblad De Gelderlander. Deze week werd er een biedingsronde uitgeschreven, waarna er serieuze interesse is ontstaan.

“Er zijn serieuze biedingen. Die gaan we nu bestuderen en beoordelen”, zo reageerde interim-directeur Edwin Reijntjes in het dagblad. Namen van mogelijke kopers zijn nog niet genoemd. Eerder zou de overname door de Amerikaanse investeerder Common Group van Cole Parry zijn gesneuveld na een verbod door voetbalautoriteit KNVB.

Volgens De Gelderlander zouden buitenlandse investeerders in beeld zijn, die miljoenen in de club willen stoppen en gaten in de begroting willen dichten. De schuldenlast die een nieuwe investeerder moet overnemen bedraagt 18,9 miljoen euro.

Voor de Arnhemmers begint de tijd te dringen. Komende maandag moet er een dekkende begroting worden ingediend bij de licentiecommissie van de KNVB. Mede aan de hand daarvan wordt bepaald of Vitesse de vergunning voor het spelen van betaald voetbal behoudt.

Gerelateerde artikelen