Merel Zwankhuizen beëdigd tot notaris bij HVG Law

Op 20 mei 2021 is Merel Zwankhuizen beëdigd tot notaris bij HVG Law.

Merel Zwankhuizen: “Ik ben enorm trots en dankbaar voor mijn benoeming tot notaris; een welkome aanvulling op mijn notariële ondernemingsrechtpraktijk en een belangrijk onderdeel van de strategie van HVG Law.” 

Zwankhuizen maakte op 1 februari 2020 de overstap van Houthoff naar HVG Law om de notariële ondernemingsrechtpraktijk verder uit te gaan bouwen en werd benoemd tot Equity Partner. Merel was eerder 9 jaar werkzaam in de ondernemingsrechtpraktijk van Allen & Overy LLP. 

Merel is gespecialiseerd in vennootschaps- en ondernemingsrecht en in het bijzonder in (grensoverschrijdende) fusie- en overnames (M&A), private equity transacties, management- en werknemersparticipaties, (her)structureringen en corporate governance.  

Zwankhuizen vertelt hoe haar interesse in M&A is ontstaan. “Die interesse is grotendeels ontstaan toen ik studerend medewerker was. Als je naar je opleiding kijkt, heb je bij notarieel recht wel ondernemingsrecht, maar het is niet ruim aanwezig. Het is redelijk abstract. Je hebt het bijvoorbeeld over vennootschappen, aandelen en governance. Als je dat in de collegebanken krijgt, dan kan je je er weinig bij voorstellen. Pas als je het tegenkomt, kom je erachter dat het bij je past.’’ 

In 2007 is Zwankhuizen afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden en zij is sindsdien werkzaam in het (notariële) ondernemingsrecht. In 2013 rondde zij de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht cum laude af. 

Naast haar praktijk, doceert Merel regelmatig over verschillende onderwerpen binnen het vennootschaps- en ondernemingsrecht, onder andere bij de Beroepsopleiding Notariaat. 

In 2020 werd Merel door de KNB genomineerd tot ‘Notaris van het Jaar’.

Gerelateerde artikelen