M&A Database tutorial: Zoek de deal

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:58
In de M&A Database worden alle deals verzameld uit de Nederlandse M&A markt. De redactie verzamelt dealinformatie in samenwerking met onder andere corporate finance adviseurs, M&A advocaten, private equity investeerders en due diligence adviseurs. Leden van de M&A Community kunnen deze deals zelf inzien. Wij geven u 6 tips op uw deal te vinden.

De deals zijn alleen zichtbaar voor leden van de M&A Community. Deze kunnen een login aanmaken via het online formulier. Via dit formulier kunt u ook lid worden.

Login MenA

Na de login klikt u in het navigatie menu op deals. U krijgt een overzicht van deals te zien. Links van het dealoverzicht ziet u verschillende mogelijkheden om gericht naar deals te zoeken.

1 Zoek uw eigen deal
Als u op zoek bent naar één specifieke deal is dit een handig veld. Tik de een naam van één van de betrokken partijen, bijvoorbeeld de koper of de target.

2 Zoek alle deals van april
Voer de begin het eind periode in van de periode waarbinnen u deals wil vinden. Hierbij is het goed om te weten dat de deals gesorteerd zijn op de datum van aankondiging.

3 Zoek alle mid market deals
Selecteer binnen welk bereik de dealwaarde moet liggen. U kunt meerdere bereiken selecteren. De dealwaardes zijn gebaseerd op enterprise value, equity value, de gepubliceerde waarde of het bereik waaronder een deal is geplaatst.

Deal value

4 Zoek alle private equity deals
Selecteer één of meerdere sectoren waarbinnen de deal heeft plaatsgevonden. De deals met bedrijven uit de geselecteerde sectoren worden getoond. Zoekt u private equity deals? Selecteer “private equity” en u krijgt alle deals waar een private equity partij bij is betrokken.

5 Zoek alle joint ventures
U kunt kiezen tussen verschillende dealtypen. Bent u bijvoorbeeld alleen op zoek naar een management buy out? Selecteer “management buy out” en u krijg alleen de management buy outs te zien.

6 Zoek cross-border deals
U kunt de M&A Database ook gebruiken om uit te zoeken of Nederland daadwerkelijk wordt leeggekocht. Met de drop downs menu’s kunt u het land selecteren van de koper, verkoper of het doel. Na uw selectie krijgt u de deals te zien uit de gekozen landen.

Cross border

Door bovenstaande opties te combineren kunt u nog gerichter zoeken naar deals.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de M&A Community managers.
Dit artikel is onderdeel van de M&A Database Tutorial. Lees ook de andere artikelen
Gerelateerde artikelen