Main Capital realiseert vierde exit van het jaar

De omzet van de dochter is verviervoudigd tot 29 miljoen euro.

De Haagse investeerder Main Capital Partners verkoopt het Duitse bedrijf Perbility aan Rivean Capital. Perbility is een leverancier van cloudgebaseerde HR-softwareoplossingen en is sinds 2020 in handen van Main.

De afronding van de verkoop aan Rivean Capital wordt binnen vier tot zes weken verwacht, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Tijdens het strategische partnerschap met Main heeft Perbility een aanzienlijke financiële groei gerealiseerd, waarbij de omzet verviervoudigd is tot 29 miljoen euro. Met deze groei heeft het bedrijf de “rule of 50” behaald.

De groei werd gedreven door zowel organische ontwikkeling als succesvolle add-on acquisities. Het klantenbestand groeide van ongeveer 900 naar meer dan 1.500.

Daarnaast heeft Perbility fors geïnvesteerd in innovatie en productontwikkeling, waardoor het zich verder heeft kunnen ontwikkelen als een toonaangevende leverancier van HCM-oplossingen in Duitsland. Vooral de acquisities van Concludis in 2022 en Begis in 2023 hebben bijgedragen aan de uitbreiding van de HCM-waardeketen en nieuwe cross-selling kansen gecreëerd.

De exit van Perbility markeert Main’s vierde exit in 2024. Eerder dit jaar kondigde Main in juni de verkoop aan van HR Software groep Textkernel aan Bullhorn in de VS, gevolgd door de exit van Connected Care groep Enovation aan Legrand in Frankrijk en de exit van Optimizers, een Europese ecommerce enablement softwareleverancier, aan het door TA Associates gesteunde Orisha in Frankrijk.

 

Gerelateerde artikelen