Verkoop van zorgtechbedrijf is de grootste exit van Main ooit

Enovation verkocht aan het Franse bedrijf Legrande voor ruim een half miljard.

Main Capital Partners heeft Enovation, een Nederlands bedrijf in de zorgtechnologie, verkocht aan Legrand, een Franse beursgenoteerd bedrijf. Legrand is specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuren en digitale zorgoplossingen. Legrand rapporteerde een omzet van 8,3 miljard euro in 2022.

Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Wel zegt Main dat de verkoop van Enovation de grootste exit is in haar geschiedenis. Volgens persbureau Reuters zou de deal een omvang hebben van meer dan 500 miljoen euro.

Main kocht Enovation in 2018, dat toen 34 jaar oud was. Sindsdien is het zorgbedrijf veranderd van een leverancier van beveiligde communicatie en informatie-uitwisseling in de zorg in een speler in de Europese eHealth dat actief is in bijna twintig landen. In zes jaar heeft het bedrijf acht overnames gerealiseerd. De laatste deal van Enovation was de overname van het zorgbedrijf Medimo, een jaar geleden.

##########################

Zo bouwen Main Capital, Visma en Livia software-krachtpatsers
Buy & Build blijft bloeien in de technologie- en software-sector, gedreven door de voordelen van schaalgrootte, marktpenetratie en de acquisitie van technisch talent. Op Private Equity Summit 2024 delen Main Capital, Visma en Livia hun strategieën en unieke benaderingen.

Schrijf je nu in voor Private Equity Summit 2024

Gerelateerde artikelen