Main verkoopt groeibriljantje aan Frans IT-bedrijf

De overname van een Zweeds bedrijf illustreerde de groei in Noordwest-Europa.

Main Capital Partners verkoopt het in Nederland gevestigde Optimizers aan Orisha, een Franse leverancier van bedrijfssoftware voor de bouw, vastgoed, detailhandel/groothandel en gezondheidszorg. De Franse koper wordt ondersteund door TA Associates. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Sinds Main Optimizers overnam in 2019 is het bedrijf uitgebouwd tot een Europese leverancier van e-commerce software. Het bedrijf is actief in Noordwest-Europa en de VS. Vorig jaar nam Optimizers nog het Zweedse bedrijf Vendre over. Er werken zo’n 170 medewerkers. Financiële details over de recente deal zijn niet bekendgemaakt. Main Capital zal op het Private Equity Summit op 23 mei reflecteren op hun buy & build strategie. Meld je hier aan.

Zo bouwen Main Capital, Visma en Livia software-krachtpatsers
Buy & Build blijft bloeien in de technologie- en software-sector, gedreven door de voordelen van schaalgrootte, marktpenetratie en de acquisitie van technisch talent. Op Private Equity Summit 2024 delen Main Capital, Visma en Livia hun strategieën en unieke benaderingen.
Gerelateerde artikelen