Met derde exit sluit Main alweer een topdeal

Laatst gewijzigd: 20 juni 2024 10:26
Textkernel uit Amsterdam voor 300 miljoen naar Bullhorn uit de VS.

Main Capital Partners verkoopt Textkernel uit Amsterdam voor 300 miljoen euro aan Bullhorn, een Amerikaans softwarebedrijf recruiting. Het is Main’s derde exit in 2024 en de grootste ooit van de investeerder.

De exit volgt op de verkoop in april door Main van Enovation, een Nederlands bedrijf in de zorgtechnologie, aan Legrand, een Franse beursgenoteerd bedrijf. Dat gold toen als de grootste exit van Main ooit. Hoewel Main geen bedragen communiceerde, werd er gerept over een half miljard. Dat is meer dan de 300 miljoen nu, ook al wordt er gesproken over een record-exit van Main.

Main Capital Partners kocht Textkernel vier jaar geleden, in samenwerking met het huidige managementteam van de onderneming. Sindsdien heeft Textkernel diverse overnames gerealiseerd, onder andere in Noord-Amerika.

In minder dan vier jaar tijd wist Textkernel haar omzet te verdrievoudigen, door het klantenbestand te groeien van duizend tot bijna 2.500 wereldwijde klanten.

Textkernel gebruikt AI om vacatures te analyseren en cv’s te parsen. Daarmee koppelt het kandidaten aan vacatures. De technologie was al geïntegreerd in de Bullhorn Marketplace, wat recruiters in staat stelt om internationale zoekopdrachten en sollicitaties in meerdere talen te verwerken, wat veel tijd bespaart. Textkernel verwerkt jaarlijks wereldwijd meer dan 1,3 miljard vacatures.

Lees ook: De droomexit van Mployee: Een in Rotterdam gevestigde Salesforce-oplossing overgenomen door Bullhorn

Gerelateerde artikelen