Textkernel, portfoliobedrijf van Main, doet opnieuw overname

Textkernel neemt Joboti over om door AI aangedreven automatiseringsoplossingen voor werving verder te verbeteren.

Textkernel, een leverancier van AI-oplossingen voor de recruitmentmarkt heeft onlangs in samenwerking met strategische software-investeerder Main Capital Partners de overname aangekondigd van Joboti, een gespecialiseerde, snelgroeiende aanbieder van geautomatiseerde candidate engagement recruitmentoplossingen. 

Deze strategische stap vertegenwoordigt een nieuwe belangrijke mijlpaal in Textkernel's wereldwijde buy-and-build-strategie en versterkt de positie als een toonaangevende partner met toegevoegde waarde voor klanten uit het bedrijfsleven, de recruitment branche en HR-softwareleveranciers.

Door verschillende communicatieworkflows in het wervingsproces te automatiseren, waaronder vacaturemeldingen, GDPR-controles, pre-screenings, interviewplanning en feedbackberichten, stroomlijnt de technologie van Joboti het sollicitatieproces voor de kandidaat, terwijl de werkdruk van de recruiter wordt verminderd. Recruiters kunnen zich daardoor concentreren op waardevolle taken, zoals het aangaan van opdrachten met beschikbare en geïnteresseerde kandidaten, terwijl het wervingsproces voor het vinden van de juiste kandidaten voor vacatures wordt verkort.

Main Capital heeft in 2020 een meerderheidsbelang in Textkernel genomen. Sindsdien is de HR-technologie-aanbieder bezig met een buy-and-build-strategie. Zo nam het in 2021 het Amerikaanse Sovren over, gespecialiseerd in artificiële intelligentie voor recruitment. 
 

Gerelateerde artikelen