Main Capital investeert in Sliedrechts gezondheidsbedrijf

De Haagse investeringsmaatschappij Main Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in softwareonderneming Verklizan. Dat bedrijf beheert een gezondheidsplatform voor personenalarmering en zorg op afstand. 

Het in Sliedrecht gevestigde Verklizan beheert een online gezondheidsplatform voor personenalarmering, zorg op afstand, welzijn en veiligheid. Het bedrijf heeft meer dan 60 werknemers en bedient ongeveer 3.000 klanten in Europese landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje.

Wereldwijd moniteert het platform dagelijks de gezondheid van meer dan 1 miljoen mensen, waaronder die van ouderen die daardoor langer thuis kunnen blijven wonen. Organisaties als Sensire, Rode Kruis en Centra Pulse maken gebruik van het plaform. 

"Naast de autonome internationalisatie strategie in komende jaren, zien wij goede mogelijkheden om door slimme acquisities het platform verder uit te bouwen", reageert Pieter van Bodegraven, partner bij Main Capital

Inergy
De niet nader genoemde investering in Verklizan is de tweede kapitaalinjectie in een week tijd voor Main Capital. Donderdag bracht de Haagse investeerder naar buiten dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in Inergy, een onderneming gespecialiseerd in het analyseren van data voor bedrijven.

De huidige investeringsportefeuille van Main herbergt momenteel enkel bedrijven uit de Software as a Service-sector (SaaS). De investeringsmaatschappij beheert vier private-equityfondsen met een gebundeld vermogen van ongeveer 150 miljoen euro. Naar verwachting wordt dit jaar nog het vijfde investeringsfonds opgetuigd. 
 

Gerelateerde artikelen