M&A Zomerforum: Fort Oranje of Hollandse handelsgeest?

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:46
Door de dreigende overnamegolf komt het Rijnlands model onder druk te staan. Wordt het Fort Oranje of houden we vast aan onze Hollandse handelsgeest? Het M&A Zomerforum op 6 september bij Houthoff Buruma biedt uitkomst.

Diverse Nederlandse kroonjuwelen werden dit jaar hevig onder vuur genomen door Angelsaksische bieders. Een herhaling van 2007, waarin Nederland onderwerp was van veelvuldig overnamegekletter, behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Met name Amerikaanse reuzeconcerns, al dan niet gesteund door mega-investeerders, lijken alles in het werk te stellen om Nederlandse beursfondsen binnen te hengelen.

Zijn de recente overnameperikelen rond prominente Nederlandse beursfondsen de kanaries in de kolenmijn? En beleven wij hierdoor de dood van het Rijnlands model zoals we dat kenden?

Programma
Het M&A Zomerforum op 6 september bij Houthoff Buruma wijdt een vroege zomeravond (17.30-19:00 uur) aan dit geruchtmakende onderwerp. Dit jaar komt Frank Roerink, CFO bij Avantium, praten over de beursgang van het chemiebedrijf afgelopen maart. Ook spreekt hij over hoe de maker van PEF-flessen aankijkt tegen een eventuele fusie of overname.

Daarnaast betreedt Gerbrand ter Brugge, partner bij corporate-financekantoor Oaklins Nederland, het podium. Als ervaren ECM-adviseur begeleidde hij dit jaar Avantium bij de beursgang. In het verleden werkte Ter Brugge voor een reeks zakenbanken in binnen- en buitenland, waaronder ABN AMRO, ING en Morgan Stanley. Hoe ziet hij de toenemende buitenlandse interesse voor Nederlandse beursfondsen?

Ook financieel expert Marco Groot neemt plaats in het panel. Hij was hoofd aandelen bij Rabobank maar leidt nu een eigen consultancybureau. Groot klimt geregeld in de pen om over beursfondsen te schrijven en neemt de politiek meer dan eens op de korrel. Hij zal zijn licht laten schijnen op onder meer de rol die verschillende stakeholders spelen in een overnamegevecht.

Tijdens deze editie op 6 september gaan we met bestuurders, experts, investeerders en M&A-professionals in gesprek over de toekomst van ons Rijnlands model in deze globaliserende wereld. 

Programma
17.30 uur Ontvangst
18.00 uur Masterclass
19.00 uur M&A Cafe
21.00 uur Einde

Gerelateerde artikelen