League Tables 2023: Deze advocaten deden de meeste deals

DeBreij was bij de meeste deals betrokken. De Brauw genereerde de hoogste dealwaarde.

Dealjaar 2023 is afgesloten met een lagere dealwaarde in Q4 dan in de eerste drie kwartalen. Het dealvolume bleef wel op hetzelfde niveau. “2023 kwam wat langzaam op gang, maar raakte in de zomer op stoom”, zegt Ytzen Marseille van JB Law. “Met name in Q4 hebben we veel deals gedaan. Op basis van de huidige pijplijn verwachten we dat dit in de eerste helft van 2024 doorzet.”

Op het gebied van dealvolume deed de Nederlandse overnamemarkt het in 2023 beter dan in 2022. De gerealiseerde dealwaarde was min of meer gelijk aan het niveau van 2022.

Dat blijkt uit de League Tables 2023 van Dealmaker.nl.

In de categorie Legal Advisory werd de hoogste dealwaarde gerealiseerd door De Brauw Blackstone Westbroek. Het kantoor was betrokken bij een aantal van het nog beperkte aantal Large Cap deals dat plaatsvond waaronder de overname van Unica Group door Triton en de acquisitie van Eriks door Lone Star (als legal advisor van de verkopende partij SHV).

Het hoogste dealvolume werd gerealiseerd door boutique firma deBreij, gevolgd door JB Law en DLA Piper. Daphne Bens van die laatste firma verwacht na een jaar met veel buy and build activiteiten dat er in 2024 meer aandacht zal zijn voor platformtransacties, waarbij de hogere financieringslasten zullen worden ingeprijsd en er door investeerders met nog meer aandacht naar het groeipotentieel zal worden gekeken.

Lees ook: Dealmakers verwachten stijging dealvolume in 2024: ‘Er is meer realisme ontstaan in de markt’

Gerelateerde artikelen