KPMG en Deloitte aan kop league tables transaction services Q3 2019

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:26
Accountancyfirma’s KPMG en Deloitte onderzoeken de boeken bij de grootste en meeste deals in de eerste drie kwartalen van 2019.

[League tables staan onderaan het artikel] 

KPMG is met een totale dealwaarde van meer dan 11 miljard euro nummer één van de league table gesorteerd op dealwaarde, gevolgd door PwC en Deloitte. KPMG was dit jaar betrokken bij twee miljardendeals. Het transaction-services-team dook in de boeken van Just Eat in opdracht van Takeaway.com. Een deal van 5,5 miljard. Door Apollo-dochter Athora werden ze ingeschakeld bij de overname van Vivat voor 2,6 miljard euro. 

Bij de Vivat-deal was de nummer twee, PwC, ook betrokken. Het kantoor staat evenals Deloitte op twee miljardendeals. Naast de Vivat-deal was het kantoor ook betrokken bij de verkoop van Exact door Apax voor 1,5 miljard euro. 

De volledige top 5 van de league table wordt ingenomen door kantoren die ook in 2018 in de top 5 eindigden. Daaronder vinden we de eerste verrassing: TIC Advisory.  De due-diligence-boutique uit Leusden komt met stip binnen op de zesde plaats. Eind 2018 stond het kantoor nog buiten de league table, op plaats twaalf. TIC is met name actief in het dealsegment tussen de 5 en 50 miljoen euro, maar één deal duwt de dealwaarde omhoog: de overname van SUCSEZ Groep door Five Arrows met een geschatte waarde tussen de 250 en 500 miljoen euro. 

Deloitte doet de meeste deals

In de league table gesorteerd op aantal deals staat TIC op de achtste plaats. Het podium is ingenomen door Deloitte, PwC en KPMG. Deloitte staat met 79 deals op pole-position 2019 met een eerste plaats af te sluiten. Deloitte was dit jaar onder andere betrokken bij de overname van de Russische online marktplaats Avito door OLX voor 1 miljard euro en de overname van de fruitsappen van Hero door Riedel voor meer dan 5 miljoen. 

Vorig jaar eindigde Deloitte met een vierde plaats net naast het podium. Die positie is nu ingenomen door Sincerius. De transaction-services-boutique klimt daarmee één plaats ten opzicht van 2018. 

 

Bekijk ook de league tables van advocatenkantoren en financieel adviseurs.

Gerelateerde artikelen