Lazard en Marktlink op één in de league tables derde kwartaal 2019

Zakenbank Lazard deed de grootste deals en Marktlink de meeste in de eerste drie kwartalen van 2019. ING Bank heeft over het hele spectrum de beste notering te pakken.

Met 9,7 miljard euro staat Lazard op de eerste plaats in de league table gesorteerd op dealwaarde. De zakenbank adviseerde deze zomer onder andere bij de fusie tussen Takeaway.com en Just Eat voor 5,5 miljard euro. Bas van der Vlist van Lazard ziet ondanks lastige marktomstandigheden nog veel overname-activiteit. “Ondanks toenemende geopolitieke onzekerheid blijven onze cliënten actief kijken naar strategische M&A. Wij verwachten dat deze trend de komende periode zal aanhouden”

ING Bank is de eerste en enige Nederlandse grootbank in de miljardenranking. De grootste deal van de bank was de overname van brillenconcern GrandVision door EssilorLuxottica voor 7,13 miljard euro. Rob van Veldhuizen van ING verwacht meer deals.  “Het derde kwartaal werd gekenmerkt door een aantal grote transacties waaronder GrandVision en Takeaway.com. We zien de M&A dealflow aanhouden door blijvend hoge marktliquiditeit en de activiteit bij zowel strategische kopers als private equity.”

Marktlink gaat voor goud

Marktlink is hard op weg om de nummer één positie van 2018 te prolongeren. De corporate-finance-adviseur staat met 28 deals ruim boven de nummer twee, ING. Tom Beltman van Marktlink merkte in de zomer een klein dipje in de markt, maar die lijkt nu weer aan te trekken. “Eind Q2 leek er sprake van een teruggang echter de laatste weken is er eerder sprake van een sterke toename in activiteiten en lijkt de mid-markt zich op te maken voor een eindsprint”

ING Bank heeft over het hele spectrum de beste notering te pakken, want ook in de table naar aantal deals is de tweede plaats voor de oranje leeuwen. Zo is de top drie mooi verdeeld tussen de drie verschillende adviseursgroepen: de corporate-finance-boutique, de accountant en de grootbank.

 

[deze tables kunnen afwijken van de tables gepubliceerd in het FD, omdat de deadline voor aanleveren van deals voor het FD vroeger lag.]

Gerelateerde artikelen