Allen & Overy en Loyens & Loeff aan kop in league tables derde kwartaal 2019

Advocatenkantoor Allen & Overy (A&O) deed de grootste deals en Loyens & Loeff de meeste in de eerste drie kwartalen van 2019.

[scroll naar beneden voor de league tables]

–> Bekijk hier de advertentie in Het Financieele Dagblad (2 oktober 2019)

Allen & Overy (A&O) heeft een totale dealwaarde van 36 miljard euro genoteerd. Daarmee houdt het kantoor haar eerste plaats van Q2 vast in de league table gesorteerd op dealwaarde. A&O scoort beter dan vorig jaar. Het kantoor eindigde 2018 met een vijfde plaats. De Brauw Blackstone Westbroek stond toen op één. Nu staat De Brauw op een vierde plaats. Tussen Allen & Overy en De Brauw delen de Zuid-Afrikaanse kantoren Webber Wentzel en Glyn Marais een tweede plaats.

Allen & Overy had de eer om de prospectus te schrijven voor de beursgang van Prosus, een dochterbedrijf van de Zuid-Afrikaanse tech-investeerder Naspers. In september verkreeg Prosus een notering aan de Amsterdamse beurs. De deal heeft een waarde van 25,7 miljard euro. Webber Wentzel en Glyn Marais waren verantwoordelijk voor de Zuid-Afrikaanse aspecten van het beursfeestje.

Stibbe heeft een flinke sprong gemaakt van vijf plaatsen vergeleken met eind vorig jaar. Dat heeft de adviseur met name te danken aan het advies aan EssilorLuxottica bij de overname van GrandVision voor 7,13 miljard euro.

Haasje over Loyens & Loeff en Allen & Overy

In de league tables gesorteerd op aantal deals speelt zich een nek-aan-nek-race af tussen Loyens & Loeff en Allen & Overy. Dit kwartaal verovert Loyens met 46 deals de eerste plaats, in Q2 stond A&O nog op de eerste plaats en vorig jaar eindigde Loyens op de tweede plaats en A&O op één.

De grootste deal van Loyens was de overname van Vivat door Anbang voor 2,6 miljard. Loyens adviseerde de Nederlandse target bij deze deal. Ook adviseerde Loyens bij doorverkoop van de schadetak van Vivat aan NN voor 416 miljoen euro.

JanssenBroekhuysen completeert het podium in de league table naar aantal deals. Het kantoor blijft met 39 deals nummer vier deBreij nét één deal voor. Daarbij lijkt het een heel goed jaar te worden voor JanssenBroekhuysen. Vorig jaar eindigde het kantoor nog op de achtste plaats, drie plekken onder deBreij.
 

 

Nieuwsgierig naar meer M&A League Tables? Bekijk alle deals, adviseurs, financiers en investeerders op MenA.nl/League-Tables.

[deze tables kunnen iets afwijken van de tables gepubliceerd in het fd, omdat de deadline voor aanleveren van deals voor het fd vroeger lag.]

Gerelateerde artikelen