KPMG, BoAML, Loyens & Loeff, White & Case en Allen & Overy adviseren bij overname Vanderlande

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:39
KPMG, KPMG Meijburg en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseren koper Toyota bij de overname van Vanderlande Industries voor 1,2 miljard euro. De verkopers krijgen advies van Bank of America Merrill Lynch (BoAML) en advocatenkantoor Allen & Overy.

Danny Bosker KPMG
KPMG levert alle smaken bij de deal. Een team onder leiding van Danny Bosker (foto rechts) verzorgt het M&A-advies. Hij werkt samen met Kevin Driesen, Timo Tanis, Paulien Vocking en Jeroen van Engelen. Het team van Ewald van Hamersveld verzorgt transaction support. Dat doet hij met  Klaas Groenendijk en Winfred de Kreuk. KPMG Meijburg adviseert over de fiscale aspecten van de deal.

De Japanners hebben Loyens & Loeff ingeschakeld voor juridisch advies. Peter Corten (foto rechts) geeft leiding aan het team dat verder bestaat uit Wouter Kros, Antoinette van der Hauw, Lara Haanraadts en Gerda de Jong. Vanuit de notariële praktijk is Jan Hein Visser aangeschoven. Fiscale aspecten worden opgepakt door Marc Klerks en Louis Lutz. Arbeidsrechtelijke kanten zijn voor Klaas Wiersma.

Loyens & Loeff werkt bij de deal samen met het internationale advocatenkantoor White & Case

Bank of America Merrill Lynch en Allen & Overy adviseren verkopers

Van de sell side – NPM Capital – weten we dat David Dijkhuis en Sjoerd van Hooijdonk de kar trekken namens Bank of America Merrill Lynch en Karine Kodde (foto rechts) in de lead is namens Allen & Overy. Het team van Kodde bestaat uit Thijs Geesink, Kayleigh Sanders en Cecile Witlox. Mededinging wordt gedaan door Yvo de Vries, Cyriel Ruers en Jochem de Kok. Tax door Godfried Kinnegim, Jochem Kin en Marc Oostenbroek. Milieu door Henry van Geen. Financiering door Aroen Kuitenbrouwer en Geza Orban en compliance door Neyah van der Aa.

Bart Coopmans is namens NPM Capital verantwoordelijk voor de verkoop van Vanderlande. Hij ziet een mooie toekomst voor de fusiepartners.

Lees ook: NPM Capital verkoopt Vanderlande aan Toyota Industries.

Gerelateerde artikelen