Keuringsinstituut Kiwa lijft Nederlandse branchegenoot CoMore in

Afgelopen maandag heeft Autoriteit Consument en Markt (ACM) de fusie tussen certificeringsorganisaties Kiwa en CoMore officieel naar buiten gebracht.

Door de overname van branchegenoot CoMore heeft Kiwa heeft zijn activiteiten uitgebreid naar de veehouderij en vleesverwerkingssector, meldt het Financieele Dagblad. Onder het Utrechtse CoMore vallen zo'n 350 medewerkers. In 2015 was de omzet van het agri-foodsector bedrijf zo'n 33 miljoen euro.

Kiwa is vooral bekend als keuringsdienst van waterleidingen. Het certificeringsssinstituut valt onder de Nederlandse ACTA Holding, een concern gespecialiseerd in Testing, Inspection and Certification (TIC) dat met circa 4.400 medewerkers de kwaliteit en veiligheid in 25 landen waarborgt. In de holding zitten ook Shield Group, een internationaal opererende e-TIC bedrijvengroep, en Inspecta Group

NPMA Capital en 3i
Investeringsmaatschappij NPMA Capital heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de groei van Kiwa. Vorig jaar vergaarde NPM Capital aandelen van het Finse Inspecta, toen het een deal overeenkwam met de Londense participatiemaatschappij 3i. Door onder meer deze overname mocht Kiwa het afgelopen jaar een omzet schrijven van 372 miljoen euro. 

Vorig jaar interviewde MenA.nl Paul Hesselink, de CEO van Kiwa en ACTA. Toen sprak de topman uitgebreid over de bijgestelde groeidoelstelling van het moederbedrijf van keuringsinstituut Kiwa en de Shield Group en over de acquisitie van Inspecta. 


Gerelateerde artikelen