Een kennismaking met Elisa Houweling, onze nieuwe M&A Community Manager

Elisa Houweling blikt terug op haar eerste maand en vertelt enthousiast over haar plannen.

Als een wervelwind van energie betreedt Elisa Houweling het toneel als de kersverse M&A Community Manager. Met haar achtergrond doorspekt van internationale invloeden en een passie voor klantgericht ondernemerschap, duurzaamheid en diversiteit, belooft ze een nieuwe dynamiek te brengen naar de Nederlandse M&A Community.

De reis van Elisa tot nu toe
Elisa werd geboren in Nederland, maar groeide op in België. Ze komt uit een echt ondernemersgezin en leerde al op jonge leeftijd dat de klant echt op nummer één staat. “Dat is voor mij ontzettend belangrijk en staat centraal in alles wat ik doe”, vertelt ze passievol.

Haar pad leidde haar door de hotelschool in Den Haag, waar ze zowel het praktische als strategische aspect van gastvrijheid omarmde. Na een uitdagende master aan Nyenrode Business University met een speciale focus op duurzaamheid, begon ze haar carrière bij een vooraanstaand executive search bureau.

De aantrekkingskracht van M&A
Aan het begin van haar professionele reis kwam Elisa al snel in contact met toonaangevende spelers in de private equity en venture capital sector, waar ze de waarde van netwerken en samenwerking ontdekte.

Elisa: “Bij Ebbinge was ik verantwoordelijk voor het investment program en later voor het coördineren van leiderschapsprogramma’s. Daarbij heb ik met heel veel mooie partijen, waaronder een aantal toonaangevende investeerders, mogen samenwerken. Dat was mijn eerste echte aanraking met de wereld van M&A en daar is mijn interesse voor dit mooie vakgebied ontstaan. Naast het netwerken was ik ook bezig met het organiseren van de evenementen, dus eigenlijk alle aspecten waaraan ik de afgelopen jaren heb gewerkt komen samen in mijn rol als M&A Community Manager.”

Het pad naar de M&A Community
Via haar vorige rol bij Ebbinge kwam Elisa ook voor het eerst in aanraking met de M&A Community. De enthousiast gedeelde LinkedIn-posts, het glossy M&A Magazine op kantoor, en de opwinding rond evenementen zoals de M&A Awards wekten haar nieuwsgierigheid. Toen de kans zich voordeed om als Community Manager aan boord te komen, greep ze die met beide handen aan.

Haar eerste weken als M&A Community Manager waren een rollercoaster van activiteit. Alle partners wisten haar snel te vinden en Elisa werd meteen in het diepe gegooid. Maar dat past bij haar karakter – ze omarmt de uitdaging en ziet het als een kans om haar stempel te drukken op de rol.

Toekomstplannen en projecten
Vooruitkijkend richt Elisa zich op het opbouwen van relaties en het leren kennen van de partners binnen de community. Ook komen de eerste evenementen er al aan. “Op 23 mei organiseren wij het Private Equity Summit bij onze partner KPMG dat dit jaar in het teken staat van Buy & Build strategieën”, vertelt ze. “Ik kijk er naar uit om daar veel van onze leden en partners te ontmoeten en me erin te verdiepen wat hen allemaal bezighoudt en hoe wij daarop kunnen inspelen.”

Bezoek PE Summit: Ontmoet 250 leiders in M&A en PE
'To buy & build or not to buy & build?' Ontdek het 23 mei op ’s lands grootste congres over PE en M&A bij KPMG. Een onmisbaar programma met topexperts zoals Nico Bogaerts, Head of M&A Europe SD Worx; Ewout Brouwers, CEO PIA Group; Killian McCarthy, Prof. Strategy Radboud Univ.; Martijn Snoep, Chairman ACM.

In en na de zomer staan er ook alweer allerlei activiteiten op stapel, zoals de Young M&A zomerborrel, het M&A Criterium en het jaarlijkse M&A Trendonderzoek met Ansarada. Daarna komt de echte vuurdoop: de M&A Awards. Elisa kan niet wachten: “Het is de 25ste editie, dus dat biedt de gelegenheid er een speciale, extra memorabele editie van te maken.”

Innovatie en groei
Elisa staat te popelen om nieuwe initiatieven te verkennen en te experimenteren met verschillende evenementformats. Van golftoernooien tot het lanceren van een M&A-podcast, ze ziet overal mogelijkheden om de community te verrassen en te vernieuwen.

Met een scherp oog voor trends in de markt erkent Elisa het belang van diversiteit binnen de M&A-sector. Ze ziet de community als een krachtig platform voor kennisuitwisseling en netwerken, en streeft ernaar om een inclusieve omgeving te bevorderen waar alle stemmen gehoord worden.

Een slotwoord
Met een sprankeling in haar ogen en een glimlach op haar gezicht, kijkt Elisa met opwinding naar de toekomst. Haar eerste maand is voorbijgevlogen, maar haar passie voor de rol en haar toewijding aan de community branden sterker dan ooit tevoren. De Nederlandse M&A Community kan zich verheugen op een tijdperk van vernieuwing en groei onder haar leiding.

Gerelateerde artikelen