Japanner krijgt nul op rekest van Sparta Rotterdam

Sparta-fan Robert de Boeck van Antea kan opgelucht adem halen. De Rotterdamse voetbalclub blijft in handen van haar clubmensen. Een Japanse investeerder werd de deur gewezen.

Onlangs bezocht Sparta-voorzitter Rob Westerhof de in opkomst zijnde voetbalnatie China. Daar werd de voormalige CEO van Philips Azië benaderd door een Japanner die wel heil zag in 51 procent van de clubaandelen. Westerhof wees de overnameplannen resoluut af. 

"Nog los van het feit dat in onze statuten is vastgelegd dat er nooit een partij voor meer dan de helft eigenaar mag worden, heb ik direct nee gezegd. Gewoon omdat ik denk dat een club er bij gebaat is als die bestuurd wordt door clubmensen. Juist omdat ons bestuur volledig bestaat uit Spartanen, mannen die weten hoe de club werkt, is er rust", verklaarde de bestuurder afgelopen woensdag aan het Algemeen Dagblad. 

Dat moet Robert de Boeck goed doen. Vorig jaar interviewde de M&A-redactie de directeur van Antea Participaties, toen bleek hij een fervent Sparta-fan te zijn.

(Foto: Sparta Rotterdam Instagram)

 

 

 

Gerelateerde artikelen