Investeerder Gimv zwaait Bossch softwarebedrijf uit

Investeringsmaatschappij Gimv heeft woensdag de desinvestering in RES Software uit 's Hertogenbosch afgerond, zonder financiƫle details bekend te maken. De Amerikaanse IT-beheerder Ivanti heeft het Nederlandse bedrijf overgenomen.

RES Software, opgericht in Den Bosch, groeide de afgelopen achttien jaar uit van startup tot wereldspeler op het vlak van desktopmanagement. Dat deed het deels onder aanvoering van investeringsmaatschappij Gimv, dat in 2010 instapte.

RES is nu actief met meer dan 250 medewerkers in 27 landen en bedient wereldwijd ongeveer 2.500 klanten. Gimv laat in een persverklaring weten dat de omzet in zeven jaar tijd is verdrievoudigd. "Als een van origine een Nederlands bedrijf heeft RES zich ontwikkeld tot een mondiale speler dankzij zijn superieure technologie en visionair managementteam", zegt Elderd Land, partner bij Gimv en commissaris bij RES, in het persbericht. 

De overname door de Amerikaanse branchegenoot Ivanti moet RES in staat stellen zijn automatiseringscapaciteiten uit te breiden naar meer toepassingen, platforms en databases.

Lees ook:
Beursexit voor groenteverwerker Greenyard en investeerder Gimv
Joolz en Gimv bestormen internationale kinderwagenmarkt

Gerelateerde artikelen