Intertrust herziet financiële verwachtingen voor 2017

Intertrust heeft zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar verlaagd. De financiële dienstverlener kampt onder meer met tegenvallende omzetgroei op de Nederlandse markt.  Ook moet het bedrijf meer kosten maken voor investeringen in IT en vanwege juridische claims.

Intertrust denkt nu dat de onderliggende omzet dit jaar met 3,5 procent zal toenemen, waar eerder nog werd gerekend op 4 à 5 procent groei. De prognose voor de aangepaste ebitamarge stond eerst op 39,9 procent voor 2017 en die is verlaagd naar 37,5 tot 38,5 procent.

Moeilijke marktomstandigheden
Het bedrijf zag zijn opbrengsten in het tweede kwartaal min of meer stabiliseren op 118,1 miljoen euro, blijkt uit voorlopige resultaten. De ebitamarge bedroeg 35,3 procent. Deze werd vooral gedrukt door claims en andere juridische kosten. Daardoor moet Intertrust over de afgelopen periode waarschijnlijk zo'n 2,1 miljoen euro aan eenmalige lasten in de cijfers opnemen.

De onderneming benadrukt in Nederland momenteel aan stappen te werken om de prestaties van het bedrijf hier weer op te krikken en de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. Eigen onderzoek wees verder uit dat het nodig is om aanpassingen uit te voeren in de IT-systemen van het bedrijf. Ook daar wordt inmiddels aan gewerkt.

Volgens Intertrust gaat het wel goed met de vorig jaar bij de overname van branchegenoot Elian ingelijfde bedrijfsonderdelen. Bij de overname werd Intertrust bijgestaan door M&A-adviseur Deutsche Bank en advocatenkantoren Stibbe en Simmons & Simmons. Die onderdelen presteren in lijn met de verwachtingen. Het bedrijf presenteert op 24 augustus zijn volledige halfjaarbericht.

Bron: ANP/MenA

Lees ook:
Intertrust stelt zich voor aan de wereld
 

Gerelateerde artikelen