ING en M&A Community omarmen ondernemerschap

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:36
De dealmakers van ING hebben weer een mooi mandaat in de wacht gesleept. De samenwerking met de M&A Community is voor een jaar verlengd. Als Platinum Partner van de M&A Community zet de bank zich in om ondernemerschap te stimuleren en de dialoog in het vakgebied te versterken. 

(foto: Jumbo CFO Ton van Veen en Maurits Duynstee van ING) 

Voor de M&A Community is de verlenging van het partnership een kroon op de succesvolle samenwerking in 2016. Zo kan de organisator van de M&A Fora, het Private Equity Summit en het Corporate Growth Summit ook in 2017 putten uit de kennis en kunde van M&A-experts als Robert Specken, Maurits Duynstee en Best Acquistion Finance Banker 2016 Laetitia Thate. Met de steun van het Best Dutch M&A House 2016 worden ondernemers, bestuurders en M&A-professionals bij elkaar gebracht om het Nederlandse bedrijfsleven in staat te stellen betere deals te sluiten. Geen overbodige luxe, omdat in het huidige onzekere politieke en economische tijdsgewricht alle expertise nodig is om de juiste keuzes te maken. 

The founders mentality bij ING en M&A
De samenwerking tussen ING en de M&A Community is een natuurlijke match, omdat beide partijen de ondernemer centraal stellen. Waar ING als sparringspartner en financier bedrijven helpt hun doelen te verwezenlijken, brengt de M&A Community ondernemers en M&A-professionals bij elkaar. Dat draagt bij aan ondernemerschap en professionalisering van het vakgebied. "Wij vinden een goede dialoog met de andere spelers in de markt belangrijk", onderschrijft Maurits Duynstee. Om die reden organiseert de M&A Community negen events waar ondernemerschap centraal staat. Op het Private Equity Summit ‘The Founders Mentality’ in juni verdiepen investeerders en ondernemers zich in het DNA van de ondernemer. Op het Corporate Growth Summit in november staat de zoektocht naar de beste CEO centraal. Bekijk hier alle events

Robert Specken van ING spreekt tijdens het M&A Forum in Londen 

ING heeft een mooi jaar achter de rug. Head of Corporate Finance Robert Specken ziet de M&A-markt snel internationaler wordt en dat klanten meer flexibiliteit eisen. Door in zijn eigen team ondernemerschap te stimuleren, meer diversiteit aan te brengen en eigen initiatief meer te belonen, is hij in staat zijn klanten beter van dienst te zijn. Hierbij hoort ook een stevige investering in een internationaal netwerk, waar Head of Wholesale Banking Maurits Duynstee zijn handen vol aan heeft. Mede daarom organiseerde ING de jaarlijkse bijeenkomst van de M&A Community in Londen. Door de gezamenlijke inspanningen – en het binnenhalen van nieuw talent – scoort de bank goed in de league tables. Gezien het aantal deals staat ING in de top drie van Nederlandse M&A-adviseurs over 2016. 

Bij veel van de deals van ING spelen private-equitybedrijven een belangrijke rol. De private-equitysector is sterk in beweging, als gevolg van verschuivingen in de financiële markten en de politieke arena (hier en hier). Tijdens de M&A en NVP Lenteborrel op 9 maart wordt onderzocht of private-equitybedrijven kiezen voor de rol van rentmeester of woekeraar

Gerelateerde artikelen