ING en Allen & Overy doen meeste grensoverschrijdende deals in 2017

ING en Allen & Overy hebben de meeste vlieguren gemaakt in 2017. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl. De kantoren waren betrokken bij de meeste grensoverschrijdende deals.

De dealmakers van ING waren in het afgelopen jaar bij 22 grensoverschrijdende deals betrokken. Zij adviseerden in totaal bij 33 deals, waarmee exact tweederde van hun deals een internationale component heeft. De M&A-teams van KPMG en PwC hebben geadviseerd bij 17 grensoverschrijdende deals. Bij PwC zijn de 17 deals goed voor 77 procent van het dealtotaal, waarmee het relatief de meeste grensoverschrijdende deals heeft gedaan van de top 3. Nummer vier Rothschild gaat daar met 88 procent nog eens overheen en heeft het grootste aandeel internationale deals van de top 10. 

Bij de advocatenkantoren heeft Allen & Overy zowel absoluut als relatief de meeste grensoverschrijdende deals van de top 10. Het kantoor adviseerde in 2017 bij 55 deals met een niet-Nederland koper, target of verkoper. Goed voor 82 procent van het dealtotaal van 67. Loyens & Loeff en Van Doorne volgen op de tweede plaats met 38 grensoverschrijdende deals. Bij Van Doorne zijn de internationale deals goed voor 68 procent van het dealtotaal en bij Loyens & Loeff 62 procent.

Lees ook:
Belgen kopen meer in Nederland dan andersom
Duitsland verslaat VS als favoriet overnameland
 

Gerelateerde artikelen