Belgen kopen meer in Nederland dan andersom

Belgische private-equity-investeerders doen vaker deals in Nederland dan andersom. Dat blijkt uit een steekproef uit de MenA.nl database.

Nederlandse bedrijven hebben sinds 2014 in totaal 44 keer een overname gedaan bij de zuiderburen, waarvan 11 door een Nederlandse private-equity-investeerder. Andersom zijn de Belgen veel actiever op de Nederlandse M&A-markt. 63 Nederlandse bedrijven werden gekocht of kregen een investering van Belgen, waarvan 13 keer door een private-equitybedrijf.

Bencis Capital Partners en Waterland Private Equity zijn met beiden twee Belgische veroveringen de meest actieve Nederlandse investeerders op de Belgische markt en GIMV is met zes deals de meest actieve Belgische koper op de Nederlandse markt.

 

De redactie dook in de Belgische deals mede omdat de M&A Community in 2018 de grens oversteekt. Ezri Blaauw, M&A Community Manager, is de Belgische markt aan het verkennen en hoort positieve geluiden vanuit de Belgische markt voor een platform zoals de M&A Community en de M&A Awards. Eind dit jaar zal er een M&A diner georganiseerd worden in Brussel. Mocht u nog suggesties hebben of meer willen weten, neem dan contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of bel +31646384782.  
 

Gerelateerde artikelen