Henry Keizer doet afstand van voorzitterszetel

VVD-partijvoorzitter Henry Keizer legt zijn werkzaamheden definitief neer. Dat maakte de politicus en begrafenisondernemer donderdagmiddag bekend.

Afgelopen maand werd Henry Keizer ernstig in de verlegenheid gebracht door een verschenen artikel van onderzoekswebsite Follow the Money (FTM). In het bericht kwamen onthullingen aan het licht over de overname van zijn uitvaartonderneming De Facultatieve. 

Franse dochter
De aankoop van het uitvaartbedrijf werd in 2012 verricht met behulp van twee partners en zou ver onder de marktwaarde zijn betaald, aldus de onderzoekssite. Ook de verkoop van Franse dochter Hygeco SA liet de nodige wenkbrauwen fronsen.

Keizer zou bij de acquisitie van de Facultatieve Groep aan de verkopende vereniging beloofd hebben het bedrijf ‘de komende jaren’ niet in delen te verkopen. Om hoeveel jaar dat gaat werd niet gespecificeerd door FTM. De verkoop is in mei 2017 bekend gemaakt, bijna vijf jaar na de overname van de Facultatieve Groep.

"Onze partij heeft een voorzitter nodig die zich volledig kan inzetten en concentreren op de uitoefening van zijn taak", laat Keizer weten in een schriftelijke verklaring. Door de afstandname van het voorzitterschap kan Keizer zich nu richten op het ontkrachten van de beschuldigingen over vermeende zelfverrijking en belangenverstrengeling. 

Lees ook:
VVD-voorzitter Henry Keizer verkoopt Frans dochterbedrijf aan voormalig ABN AMRO Capital

Gerelateerde artikelen