Gimv investeert 30 miljoen in medtechbedrijf Spineart

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv investeert 30 miljoen groeikapitaal in Spineart, een Zwitsers bedrijf dat medische technologie ontwikkelt. Daarmee wordt Gimv een belangrijke aandeelhouder.

Het kapitaal zal volgens de partijen worden gebruikt om de verkooporganisatie en processen van het bedrijf te versterken, maar ook voor de verdere geografische expansie in geselecteerde markten zoals de Verenigde Staten. Verder gaat Spineart ook door met investeren in R&D.

Spineart is een snelgroeiend Zwitsers medtech-bedrijf dat chirurgie aan de wervelkolom wil vereenvoudigen door veilige en efficiënte oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te promoten voor chirurgen, operatieteams en patiënten. De onderneming verkoopt volledige kits, waarbij steriel verpakte, door een streepjescode traceerbare implantaten worden gecombineerd met compacte instrumentensets, wat de veiligheid, de kostenefficiëntie en de conformiteit met de ziekenhuisnormen bevordert.

De afgelopen vijf jaar kende Spineart een jaarlijkse groei van 16% en realiseerde in 2015 wereldwijd een omzet van 34 miljoen euro. De komende jaren wil Spineart zijn expansie voortzetten en zelfs versnellen door zijn marktaandeel in Europa en de VS te vergroten en nieuwe markten aan te boren. Momenteel telt Spineart ongeveer 100 voltijdse werknemers.

De vier thema's van Gimv
 Ivo Vincente, managing partner bij Gimv, legde onlangs uit op MenA.nl dat de het private equity huis in vier futuristisch klinkende thema’s investeert: connected consumer, health & care, smart industries en sustainable cities. “Vroeger hadden we meer een landenfocus, nu een sectorfocus. We focussen op sectoren die wat ons betreft de toekomst zijn,” aldus Vincente.  

"De ervaring van het Health & Care-team van Gimv bij het begeleiden van snelgroeiende ondernemingen zal Spineart helpen om zijn ambitieuze doelstellingen te realiseren," zeggen Jérôme Levieux en Stéphane Mugnier-Jabob, medeoprichters en co-CEO's van Spineart. "We zijn dan ook heel blij dat ze mee in ons project stappen, zodat we samen het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Spineart kunnen schrijven."

Vierde Health & Care-investering dit jaar
Peter Byloos, partner van het Health & Care-team van Gimv, licht toe: “We kijken ernaar uit om onze expertise op het vlak van buy & build en internationale expansie te delen met het ervaren en geëngageerde directieteam van Spineart. Na EndoStim (VS-NL), G-Therapeutics (CH) en Topas Therapeutics (GE) is dit de vierde nieuwe investering van ons Health & Care-platform sinds het begin van het jaar.”

Gerelateerde artikelen