Genuine Parts koopt Nederlands PartsPoint

De Amerikaanse auto-onderdelendistributeur Genuine Parts neemt zijn Nederlandse branchegenoot PartsPoint over.

Het bedrijf uit Ede, dat gekocht wordt van AutoBinck, wordt ondergebracht bij de Europese tak van Genuine Parts. Die onderneming is al actief in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Polen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

PartsPoint is een grote partij in de distributie van auto-onderdelen in de Benelux. Die levert het bedrijf vanuit een nationaal en zes regionale distributiecentra aan voornamelijk onafhankelijke garages. PartsPoint is goed voor een jaaromzet van ongeveer 300 miljoen euro.

(ANP)

We schreven het al eerderhet rommelt in Autoland. Partspoint is geen onbekende hier bij MenA.nl, van 2014 tot 2018 was het bedrijf zelf duchtig op overnamepad

OXEYE Advisors adviseerde de verkopende partij, met Okko Filius (partner), Joost Smaal (partner), Erik van der Werf (vice president) en Seb Elbertsen (associate) in het team. 

Naast Oxeye waren De Brauw, Rutgers & Posch en Deloitte betrokken bij de verkopende partij, aan de andere kant van het verhaal adviseerden Linklaters en 8 Advisory.

Gerelateerde artikelen