Frederik van der Schoot nieuwe Managing Partner Oaklins Netherlands

Corporate-finance-adviseur Frederik van der Schoot volgt Maarten Wolleswinkel op als Managing Partner van Oaklins Netherlands. Wolleswinkel kan zich nu volledig richten op de internationale groei van Oaklins.

In 2016 ging Holland Corporate Finance samen met zestig samenwerkingspartners en onder de nieuwe naam Oaklins. Maarten Wolleswinkel, de oprichter van Holland Corporate Finance, kreeg binnen het internationale samenwerkingsverband de functie van ‘executive chairman’. Tot 1 januari combineerde bij zijn functie als managing partner van de Nederlandse tak van Oaklins met zijn nieuwe internationale functie. Nu draagt hij de verantwoordelijkheden voor de Nederlandse activiteiten over aan Frederik van der Schoot

Van der Schoot is sinds 2014 partner van HCF / Oaklins Netherlands. Hij gaf leiding aan de sectorgroep Technologie, Media en Telecom (TMT). Hij was onder andere betrokken bij de verkoop van restaurantsite Iens aan TripAdvisor en IT-veiligheidsbedrijf Dearbytes aan KPN.

Naast de benoeming van Van der Schoot maakt Oaklins Netherlands ook twee partnerbenoemingen bekend. Frank de Hek en Arjen Kostelijk kunnen vanaf 1 januari meedelen in de winst. De Hek geeft leiding aan de private-equitytak en houdt zich bezig met deals van bedrijven die technologie ontwikkelen voor de agrarische sector. Hij adviseerde onder andere bij de verkoop van Parenco naar H2 Equity Partners en Dümmen Orange aan BC Partners. Kostelijk geeft leiding aan de de sectorgroep Testing, Inspection en Certification (TIC) en doet deals op het vlak van software en cyber security. Hij adviseerde bij de verkoop van een aandeel in Troostwijk Auctions ende verkoop van SurfRight aan Sophos.

Gerelateerde artikelen