Fortino Capital bereidt vierde fonds voor

Fortino Capital haalt geld voor zijn vierde fonds op. 

Fortino Capital investeerde al in 12 Nederlandse bedrijven. Het bedrijf – een van oorsprong Belgische investeerder op het vlak van B2B SaaS venture capital en private equity – heeft nu een eigen kantoor geopend in Amsterdam. Dit onderstreept Fortino's strategie om te groeien in de Nederlandse SaaS- en technologische dienstverleningsmarkt. Het Amsterdamse team zal een sleutelrol spelen in de inspanningen van het bedrijf om het netwerk over heel Noord-Europa uit te breiden.

Volgens Fortino zelf ligt het op koers om een vierde fonds af te sluiten, een private equity-fonds waarvoor al meer dan 310 miljoen euro zou zijn toegezegd.

Het team is onlangs uitgebreid met Ida Kuijken als partner. Zij brengt 15 jaar expertise in fusies en overnames, private equity en strategische investeringen mee. Daarnaast is Frank van Vliet toegetreden als Operating Advisor. Hij is een ervaren executive met een succesvolle staat van dienst in het transformeren en laten groeien van bedrijven in (inter)nationale SaaS-omgevingen in meerdere sectoren. Tot slot verwelkomt Fortino Adine Tjeenk Willink, voormalig oprichter van Nimbles en Cowlinq, als Investment Associate in het venture capital-team.
 

Gerelateerde artikelen