Erotiekketen EQOM wil na overnames verder Europa in

De keten wil groeien in Engeland, Frankrijk, Italiƫ, Polen en Spanje.

Topman Eric Idema wil van het Nederlandse bedrijf EQOM een wereldspeler maken op het gebied van erotiek. Wat betreft het buitenland ziet EQOM dit jaar vooral kansen op de Franse en Britse markt. Ook wil de onderneming verder uitbreiden in Polen, Spanje en Italië. Het bedrijf denkt door al deze ontwikkelingen in 2023 weer vijf tot tien procent te kunnen groeien.

Dat maakte Idema bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Of dit betekent dat EQOM ook overnames gaat realiseren, is niet bekend. EQOM is in 2021 ontstaan nadat erotiekconcern EDC Retail, waartoe EasyToys behoorde, was samengegaan met groothandel Eropartner Distribution. In 2021 werden het Duitse Amorelie en het Noorse Kondomeriet overgenomen. In Nederland werd Christine le Duc toegevoegd aan de groep. De groep wordt gefinancierd door Waterland Private Equity Investments.

Het merendeel van de omzet komt inmiddels uit het buitenland. EQOM is actief in acht landen. Idema denkt dat er nog veel groei te behalen valt. De topman heeft ook de indruk dat seksualiteit steeds meer uit de taboesfeer komt. "We merken dat de taboes steeds minder worden. Mensen worden steeds opener en willen serieus investeren in een plezierig seksleven."
 

Gerelateerde artikelen