Erotiekgroep EQOM: drie overnames in een kwartaal

De pas opgerichte EQOM Group heeft Amorelie overgenomen, een van de grootste erotiekmerken in Europa ingelijfd. Het Duitse bedrijf is een van de grootste spelers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De overname past in de groeistrategie van EQOM, het moederbedrijf van EDC Retail, dat vooral bekend is van het erotiekmerk EasyToys, opgericht door Eric Idema. De deal komt een maand na de overname van het Hollandse erotiekbedrijf Christine le Duc en het Noorse Kondomeriet over. Nadere details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Die overnames zouden de omzet van EQOM van 100 miljoen euro in 2020 naar 160 miljoen euro in 2021 moeten brengen. De nieuwste overname is onderdeel van de doelstelling om in 2025 een omzet te bewerkstelligen van 500 miljoen euro en wereldwijd marktleider te worden in de markt voor erotiek. Nadere details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

EQOM Group is tot stand gekomen dankzij een financiële injectie van Waterland Private Equity Investments. De investeringsmaatschappij heeft gezegd voor het Nederlandse EDC Retail en CEO Eric Idema te hebben gekozen vanwege het ambitieuze managementteam. Als andere belangrijke beweegreden noemt Waterland dat het een fundamenteel groeiende markt betreft die steeds meer uit de taboesfeer komt.

Ook speelt mee dat sexual wellness een steeds grotere medische relevantie heeft: “Een betere seksuele gezondheid draagt bij aan een betere algemene gezondheid”, aldus Waterland in een eerder statement. Hoeveel geld de investeringsmaatschappij in EQOM heeft gestoken is niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen