Durfinvesteerder Triton stapt in installatiebedrijf Unica

De Europese durfinvesteerder Triton heeft een meerderheidsbelang genomen in installatiebedrijf Unica, een van de grootste installatiebedrijven van Nederland.

Dat meldt corporate-finance-adviseur Oaklins woensdag in een persbericht. Oaklins trad, met een team onder leiding van Maarten Wolleswinkel, op voor de verkopende eigenaar van Unica als M&A-adviseur en adviseerde ook over de schuldfinanciering. Triton neemt voor een onbekend bedrag een belang van 51 procent in Unica. 

Unica biedt opdrachtgevers technologische oplossingen ten behoeve van onder meer veiligheid, ICT, energie en duurzaamheid. Het bedrijf, dat de hoofdzetel in Hoevelaken heeft, behaalde over 2016 een omzet van ongeveer 375 miljoen euro. Unica is met 2.000 medewerkers een van de grootste installatiebedrijven van Nederland.

Topman John Quist is tevreden dat Unica onder begeleiding van Oaklins in participatiemaatschappij Triton een nieuwe meerderheidsaandeelhouder heeft gevonden. “Met de komst van Triton als nieuwe en financieel sterke aandeelhouder denken wij Unica verder te kunnen laten groeien volgens de enkele jaren geleden ingezette strategie.

Het investeringsportfolio van Triton bestaat uit 31 bedrijven met een gebundelde omzet van 14,8 miljard euro en ongeveer 90.000 medewerkers. Triton opereert vanuit verschillende Europese landen en de Verenigde Staten en China. 
 

Gerelateerde artikelen