Drie jonge dealmakers over hun vliegende start

Pauline Waalkens sluit deals in Parijs, Maurice Meertens duikt de mezzanine in en Patrice Maas stort zich op de mid-market. Drie Young M&A’ers vertellen over hun carrières in aanloop van het Young M&A Event op 14 maart.

Pauline in Parijs

Pauline Waalkens begon als belastingadviseur bij de algemene fiscale praktijk van Loyens & Loeff. Zij raakte ongeveer vier jaar geleden bij een grote transactie betrokken en vertrok zij naar de vestiging van Loyens & Loeff in Parijs. “Hier raakte ik door getriggerd en heb ik mij verder gespecialiseerd. Als M&A-fiscalist opereer je op de grens van het fiscale en het juridische. Voor mij ‘the best of both worlds’, want ik wilde niet gewoon advocaat of fiscalist worden. In dit vak heb je enerzijds de fiscaal-technische uitdagingen, anderzijds moet je vanuit juridisch perspectief vooruitdenken over situaties waarvan je hoopt dat deze zich niet voordoen,” vertelt Pauline Waalkens.

Maurice bij Dutch Mezzanine Fund

Maurice Meertens is momenteel investment manager bij Dutch Mezzanine Fund. Na zijn studie in Tilburg wilde Maurice Meertens graag in het management traineeship van een grootbank starten. Op die manier kon hij zich breed en internationaal blijven ontwikkelen, omdat hij nog niet precies wist welke specialisatie binnen finance. “Na mijn studie in Tilburg wilde ik graag in het management traineeship van een grootbank starten; ik wist nog precies welke specialisatie binnen finance ik wilde volgen en zo kon ik me breed blijven ontwikkelen en ook internationaal ervaring opdoen. Vier jaar heeft hij vervolgens bij Rabobank gewerkt waar hij zich voornamelijk bezig heeft gehouden met acquisition finance, onder andere voor bedrijven als Action, Scotch & Soda en Hunkemöller. “Een oud-collega vroeg mij de overstap te maken naar het private debt-team van Delta Lloyd Asset Management, dat in Nederland één van de voorlopers was op het gebied van direct lending. Met een sterk mandaat konden we inspelen op de trend van disintermediatie binnen de zakelijke kredietverlening, een trend die al geruime tijd zichtbaar was in de US. In 2017 werd het Delta Lloyd Mezzanine Fund verzelfstandigd tot het Dutch Mezzanine Fund, waar ik begin 2018 aan de slag ben gegaan. (…) Ik zit hier voor de lange termijn.”

Patrice Maas leert van gepassioneerde ondernemers

“Gedurende mijn studie volgde ik een businesscourse bij NIBC waar ik een M&A-case voorgeschoteld kreeg. De combinatie van cijfers en het strategische beleid van een onderneming sprak mij direct aan. Stages bij NIBC en Deutsche Bank bevestigden dat,” vertelt Patrice Maas, Senior Associate bij Lincoln International. Vervolgens heeft hij drie jaar bij Rabobank gewerkt, waar de mid-market zijn aandacht trok. “Wat me daarin aanspreekt is om met visionaire en gepassioneerde ondernemers aan tafel te zitten en daarvan te kunnen leren. Voormalig NIBC-collega Martijn Koops vroeg mij drie jaar geleden om over te stappen naar Lincoln om verder te kunnen focussen op sell-side in de mid-market, en daar werk ik nu al drie jaar met veel plezier.”

Young M&A Event

Op 14 maart komen Young M&A Professionals bij elkaar tijdens het Young M&A Event om hun kennis te delen. Het evenement vindt plaats bij Strand Zuid in Amsterdam en is een initiatief van de Young M&A Community. Lees hier meer over de Young M&A Community.

 

Gerelateerde artikelen