Dit zijn de 231 meest actieve investeerders in Nederland

Gilde, Bencis en GIMV zijn de meest actieve private-equity-investeerders op de Nederlandse markt. Bijna de helft van de Nederlandse deals wordt gedaan met geld van private equity (PE). MenA.nl zette de 231 meest actieve investeerders op een rijtje. 

Foto: kantoor van de meest actieve investeerder in Nederland, Gilde Equity Management.

Gilde Equity Management (GEM) en Bencis Capital Partners zijn verwikkeld in een nek-aan-nek-race. GEM heeft met een totaal van 46 deals net één transactie meer gedaan dan Bencis. Het Belgisch-Nederlandse GIMV staat met 42 deals op de derde plaats. Rabo Private Equity is met een zevende plaats de meest actieve investeerder onder de vleugels van een bank. 3i Private Equity is met 15 deals de meest actieve Angelsaksische investeerder.

De 231 PE-partijen zijn geselecteerd op basis van het aantal Nederlandse deals waarbij het bedrijf bij was betrokken. De PE-partij kan ook van buiten Nederland komen, maar is wel actief op de Nederlandse markt. De deals hebben een ondergrens van 5 miljoen euro (waardoor venture-capital-investeerders vaak buiten de boot vallen). Alle investeerders hebben minimaal twee deals gedaan tussen 2012 en mei 2018. 

 

Lees ook: Dit zijn de 25 grootste M&A-deals sinds 2012

Gerelateerde artikelen