Deze vrouwelijke dealmakers hebben de top bereikt

De wereld van fusies, overnames en beursgangen is een mannenwereld. Welke vrouwelijke M&A-dealmakers hebben het glazen plafond doorbroken?

Bij de driemaandelijkse bekendmaking van de MenA.nl League Tables pronken jaar in jaar uit dezelfde namen van mannelijke M&A-adviseurs bovenaan. Gerenommeerde dealmakers als Bastiaan Vaandrager, Maurits Duynstee en Eric Wijs voeren sinds de start van de database in 2012 op basis van aantal deals regelmatig de lijst aan. Da’s leuk, maar die topmannen kennen we inmiddels wel.


Feit is dat er de afgelopen vijf jaar nauwelijks een verandering gekomen is in de man-vrouwverhouding in de M&A-advieswereld. Ondanks het streven naar meer diversiteit. Zowel bij de absolute cijfers als de cumulatieve zien we dat het percentage blijft schommelen tussen de 10 en 13 procent. 


Zakenbanken geven vrouwen mondjesmaat een kans in de top. Bij Rabobank is nauwelijks een vrouwelijke dealmaker betrokken, ING deelt na het vertrek van M&A-prominent Laetitia Thate (foto) mee in de malaise. Intussen timmert ABN AMRO wel aan de weg: drie vrouwen staan in de top tien.

Bij corporate-financekantoren en M&A-boutiques lijkt er eveneens weinig plek voor vrouwelijke adviseurs. Positieve uitzonderingen zijn lijstaanvoerder Marleen Vermeer van Capitalmind en nummer drie Dagmar Enklaar van Boer & Croon Corporate Finance. Van de Big Fourkantoren staat alleen PwC in de top tien. 

In bovenstaande infograms zijn enkel de transacties opgenomen die groter zijn dan vijf miljoen euro en de betrokkenheid kennen van minimaal een Nederlandse partij. Deals zonder waarde zijn niet meegenomen. 

Lees ook:
Mannen domineren nog altijd in M&A-land 

Gerelateerde artikelen