Dealpijplijn leeg voor tweede jaarhelft

Na een hausse van twee jaar begint de Nederlandse overnamemarkt te haperen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag op haar voorpagina na een belrondje langs zakenbankiers, M&A-advocaten en investeringsmaatschappijen.

De grote meerderheid voorspelt een dip in het aantal transacties in de tweede jaarhelft. De experts wijten de teruglopende activiteit aan de zwakke macro-economische vooruitzichten en de geopolitiek onrust, waarbij zij verwijzen naar het brexitreferendum en de mislukte coup in Turkije. Ook zou de vraagprijs bij veel onderhandelingen, zoals in de verkoopprocessen van brillenketen Hans Anders en medische groothandel Mediq, een breekpunt vormen.

“Het werk druppelt een beetje door, maar na de zomer zie ik nog weinig deals, grote, noch kleine”, aldus Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek. ING ziet ook het aantal grote deals teruglopen, maar ziet het midden- en kleinere segment op peil blijven. Een anonieme enkeling voorziet in Het FD zelfs ontslagrondes onder zakenbankiers indien het dealklimaat niet weet te herstellen.

Gerelateerde artikelen