DEALFOCUS: CORP. adviseert MBO & Groeifonds bij Yoghurt Barn-investering

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:40
Einde februari haalde Yoghurt Barn een investering op van het MBO & Groei Fonds. De Nederlandse yoghurtketen kreeg een kapitaalinjectie van het Nederlandse fonds dat investeert als aanvulling op een financiering van Rabobank. Over het precieze bedrag deden de betrokken partijen geen uitspraak. De M&A-redactie schotelt overname-advocaat Eric de Best van CORP. een aantal vragen voor over deze deal.

Wat was jullie rol in deze deal?
"Wij hebben MBO & Groeifonds juridisch geadviseerd bij hun investering in Yoghurt Barn."

Waar kennen jullie MBO & Groeifonds van?
"We hebben het geluk dat we veel private equity investeerders tot onze vaste cliënten mogen rekenen. MBO & Groeifonds is daar één van. We zijn destijds met MBO & Groeifonds in contact gekomen op aanraden van een van onze andere private equity cliënten."

Wat maakte deze investering bijzonder? 
"Yoghurt Barn past met haar en biologische producten en duurzame bedrijfsfilosofie goed in de huidige tijdsgeest en sluit aan bij de trend om in toenemende mate buitenshuis te ontbijten/lunchen/koffiedrinken. Het wordt gerund door bevlogen ondernemers met ambitieuze groeiplannen die in korte tijd al een succesvolle onderneming hebben neergezet. Al met al een mooie propositie voor een investeerder als MBO & Groeifonds."

Volg je Yoghurt Barn nog?
"Met name als consument. Mijn dochters zijn dol op hun frozen yoghurt en er zit er één bij ons in de buurt dus kom ik er met enige regelmaat."

Wat voor soort deals begeleid je namens CORP. normaliter?
"Private equity is onze core business. In dat kader begeleiden we private-equityinvesteerders bij buy-outs, exits, de buy en build van hun portfolio's alsmede bij venture- en groei-investeringen."

Wat mogen we nog van jullie verwachten? 
"Zolang deals niet gepubliceerd zijn kan ik daar weinig over zeggen maar ook dit jaar verwachten we bij een significant deel van de private equity transacties in de mid-market betrokken te zijn."

Bekijk hier het profiel en de deals van Eric de Best en CORP. 


In DEALFOCUS licht de M&A-redactie iedere vrijdag een onlangs voltooide transactie uit. Eerder brachten we onderstaande deals voor het voetlicht. 
DEALFOCUS: NautaDutilh begeleidt PZEM bij verkoop netwerkbedrijf aan Stedin
DEALFOCUS: Accuracy support Waterland-investering in Nuts Groep
DEALFOCUS: Gimv steekt miljoenen in Duitse luchtwegen-startup​​​​​​ >

 

Gerelateerde artikelen