Corné van Zeijl en George Banken op M&A Zomerforum

De bekende beurscommentator Corné van Zeijl en Brabantse ondernemer George Banken gaan het woensdag 31 augustus op het M&A Zomerforum bij Baker & McKenzie hebben over de ideale vennootschap. Want is die beursgenoteerd óf privaat?

Er zijn dit jaar liefst zes bedrijven naar de Amsterdamse beurs gegaan. Tegelijkertijd waren er vorig jaar legio delistings. Een uitstekende reden voor de M&A Community om met elkaar de altijd interessante discussie ‘beursgenoteerd versus privaat’ te voeren. Welke vorm is de beste?

—> Meld u aan voor het Zomerforum
—> Bekijk de event agenda 

Tijdens het M&A Zomerforum bij Baker & McKenzie gaan we het hier over hebben met twee spraakmakende autoriteiten: George Banken en Corné van Zeijl.  

Even kort een voorstelrondje: 

– George Banken (Detron)
De Brabantse ondernemer heeft qua vennootsschapsvariaties veel meegemaakt. Detron, dat hij op 1 april 1991 oprichtte, ging in 1998 naar de beurs, maar werd in 2000 alweer gedelist door strateeg Landis. Na het failliet van Landis in 2002, kocht Banken zijn bedrijf weer terug. Detron is nu zelf aan het overnemen en veel managers hebben een aandeel in de private onderneming. 

 "Net als ik halen zij [red, de managers] veel voldoening uit het runnen van een zelfstandig, groeiend bedrijf met mooie klanten waar snel beslissingen worden genomen zonder de last van een beursnotering" — George Banken in een interview (2013)

– Corné van Zeijl (Actiam)
De besnorde belegger is een bekende verschijning bij onder meer RTL Z vanwege zijn expertise gedreven maar tegelijkertijd begrijpelijke commentaar over de dagelijkse koersenkakafonie. De belegger heeft meer dan tien jaar ervaring als aandeelhouder van AEX-genoteerde bedrijven, onder meer als fondsmanager bij het voormalige SNS Nederland Aandelenfonds. 

"Er komen gelukkig weer beursnoteringen bij op Beursplein 5. Dat mocht ook wel na de leegloop van de afgelopen jaren. Nieuwe beursnoteringen stimuleren het bedrijfsleven, want met het opgehaalde geld kunnen ze investeren" — Corné van Zeijl in een van zijn vaste FD-columns (2015)

Dat wordt interessant! 

Wat vond Banken van zijn korstondige beursnotering? Zou hij ooit weer een IPO overwegen of was het eens en nooit meer? En Corné, reageren aandelenbeleggers echt alleen op kwartaalcijfers? 

U bent van harte welkom

Gerelateerde artikelen