Complementair Groep koopt weer de Beste Opleider van Nederland

De overname van Sonneveld Opleidingen is vlak na de deal met Coach+Result.

Complementair Groep, het moederbedrijf van  IT-opleider Vijfhart, heeft Sonnevelt Opleidingen uit Hedel overgenomen. Sonnevelt is gespecialiseerd in opleidingen en cursussen op het gebied van vitaliteit, gezondheid en welzijn. De opleider beschikt over 22 opleidingslocaties, verspreid over Nederland. In 2023 werd Sonnevelt voor de tiende keer op rij door Springest uitgroepen tot Beste Opleider van Nederland.

De overname door Complementair Groep volgt na de deal met trainingsbureau Coach+Result in februari van dit jaar. Ook dat bureau was acht jaar op rij de Beste Opleider van Nederland in sales en communicatie, in de periode van 2015 tot 2023.

Onder leiding van de huidige directeur Karin Leijten zal Sonnevelt Opleidingen zich als zelfstandig merk blijven richten op de particuliere markt. Om de uitbreiding op de zakelijke markt mogelijk te maken is Sonnevelt Zakelijk opgericht en is Inge Mol daar onlangs benoemd tot directeur. Dankzij de samenwerking krijgt Sonnevelt toegang tot de zakelijke klanten van de bedrijven binnen Complementair Groep. 

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen