China gaat buitenlandse bedrijven en investeerders tegemoet komen

De Chinese premier Li Keqiang spreekt het voornemen uit om de eigen markt meer open te stellen voor buitenlandse bedrijven en investeerders.

Dat liet de Chinese premier weten vanaf het World Economic Forum (WEF) in de Chinese havenstad Dalian. Li erkende dat de voordelen van de globalisatie beter moeten worden verdeeld en vindt dat daarom de regels en organisaties voor vrijhandel moeten worden versterkt.

Volgens de premier heeft China enorm geprofiteerd van de vrije wereldhandel. Hij gaf aan dat China meer gaat doen om de eigen markt open te stellen voor buitenlandse bedrijven en de protectionistische regelgeving ten nadele van buitenlandse investeerders zal inperken. In maart sprak de voorzitter van de Chinese centrale bank het voornemen uit om meer investeringen uit het buitenland toe te laten. 

Kritiek aan Trump
Met zijn verdediging van de vrijhandel bekritiseerde Li indirect de Amerikaanse president Donald Trump die zich juist negatief heeft uitgelaten over globalisatie. In januari liet de Chinese president Xi Jinping zich ook al positief uit over de vrije wereldhandel.

De premier verklaarde verder dat de groei van de Chinese economie dit jaar op koers ligt om aan de doelstellingen van de overheid te voldoen. Daarbij wordt gemikt op een groei van minstens 6,5 procent. Volgens Li toonde de economie van China een stabiele vooruitgang in het tweede kwartaal.

Bron: ANP/Reuters

Lees ook:
"Grenzen sluiten is niet het antwoord"
Toename in internationale deals in 2017: kopers bereid hoge prijzen te betalen
“Chinezen geven geen cadeautjes weg”
FrieslandCampina mist 379 miljoen bij Chinese partner

Gerelateerde artikelen