Canon schakelt BarentsKrans in bij overname Nokavision

Canon Nederland heeft onlangs Nokavision Software uit 's Hertogenbosch overgenomen, een leverancier van klantcommunicatieoplossingen en aanbieder van digitale transformatie.

Door de overname kan Canon naar eigen zeggen haar klanten betere oplossingen bieden voor het optimaliseren van klantcommunicatie en voor innovatieve Smart Apps. Ook verstevigt het haar productportfolio.

“Klanten vragen Canon steeds vaker hun processen efficiënter en effectiever te maken. We zijn dan ook verheugd om, dankzij deze overname, nog beter aan de behoeften te kunnen voldoen", zegt Joop van Boerdonk, Algemeen Directeur van Canon Nederland. "Gezamenlijk zijn we in staat onze klanten te bedienen met een breder spectrum aan innovatieve producten en met meer diepgaande expertise. We heten Nokavision dan ook van harte welkom in de Canon Group.”

Nokavision zal blijven opereren vanuit de huidige locatie in ’s-Hertogenbosch en onder de huidige bedrijfsnaam.

Docspro
De transactie werd in goede banen geleid door het advocatenteam van BarentsKrans, dat Canon bijstond. De acquisitie van Nokavision volgt op de overname van softwarebedrijf Docspro uit Alphen aan de Rijn in maart 2016. Destijds adviseerde het Haagse advocatenkantoor eveneens Canon. Ook ING, PwC en een Canon zelf zagen toe op een goede afloop van de deal met Osaka.  

Foto: het contract wordt ondertekend door (v.l.n.r.) Rob Steenvoorden (Nokavision), Joop van Boerdonk (Canon Nederland), Ronald Kerkhof (Nokavision)

Lees ook:
Zo hield gepassioneerde softwareondernemer controle over directiestoel en groeiagenda

Gerelateerde artikelen