Britse Frasers Group aast op sportretailers in Nederland

De Brit wil na Twin Sports ook failliete Sprinter-winkels overnemen.

De verkoop van de tien sportwinkels van Sprinter in Nederland aan Sports World is nog steeds niet rond. Volgens het meest recente faillissementsverslag van moederbedrijf Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van Sprinter, is er nog geen deal gesloten.

Vorige maand meldde de  Britse href=”https://www.dealmaker.nl/company/frasers-group” target=”_blank” rel=”noopener”>Frasers Group, het moederbedrijf van Sports World, dat een deal over de Sprinter-winkels in een vergevorderd stadium zou zijn.

Sports Unlimited Retail, de eigenaar van de winkelketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, werd op 6 december failliet verklaard. Alle 52 winkels van de drie merken zijn sinds 12 maart gesloten.

In januari werd bekend dat de  Britse Frasers Group, het moederbedrijf van Sports World, twintig van de 54 winkels wilde overnemen. Het Britse bedrijf wil een voet tussen de deur krijgen in de Nederlandse sportretail. 

Om die reden is Fraser bezig om retailbedrijf Twin Sport Holding over te nemen van EK Netherlands, voorheen Euretc.. Twin Sport Holding heeft zeventien vestigingen in Nederland plus een webshop. De omzet was vorig jaar 75 miljoen euro. De mededingingsautoriteit ACM buigt zich over de deal.

 

Gerelateerde artikelen