Moederbedrijf Perry Sport failliet, curator onderzoekt doorstart

Sports Unlimited Retail is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard.

Sports Unlimited Retail is het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter. Een woordvoerster van de rechtbank Amsterdam bevestigt het bankroet na berichtgeving door RTL Z.

De 54 winkels van de ketens, waar in totaal zo’n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Kees van de Meent, een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

Komende tijd zal de curator onderzoek doen naar de precieze reden waarom het bedrijf het niet heeft gered. Maar de zoektocht naar een doorstart heeft momenteel prioriteit, laat hij weten. Van de Meent wil de winkels voorlopig graag openhouden omdat de kans op een doorstart dan groter is.

Perry Sport en Aktiesport vielen een aantal jaar geleden nog onder de Unlimited Sports Group (USG), maar dat bedrijf ging in 2016 failliet. Het ging toen nog om veel meer winkels die moesten sluiten. Vervolgens werden de ketens in afgeslankte vorm overgenomen door JD Sports. In de loop der jaren zijn er nog meer vestigingen gesloten. Ook werden er winkels omgebouwd naar een andere formule, Sprinter.

Van de Meent legt uit dat JD in Nederland ook JD Sports-winkels heeft. Die zijn volgens hem ondergebracht in een ander bedrijf dat volledig los staat van dit faillissement. “Die zijn dus niet failliet”, benadrukt hij.

(ANP)

Gerelateerde artikelen