BioGeneration Ventures haalt 66 miljoen op voor derde fonds

BioGeneration Ventures, een venture-capitalfonds voor biotechbedrijven, heeft voor haar derde fonds (BGV III) 66 miljoen euro opgehaald en verwacht voor eind 2017 de hard cap van 75 miljoen te halen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De miljoenen komen onder andere van het European Investment Fund (EIF), een investeringsfonds van de Europese Unie. Het EIF investeert via haar eigen instrument InnovFin Equity Facility en het Dutch Venture Initiative, een fund-of-funds van EIF en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. 
 
Het fonds verwacht in totaal vijftien investeringen te doen, waarvan er al vier zijn gedaan. Een van de gelukkige ontvangers van het groeikapitaal is VarmX. Samen met InnovationQuarter, een ontwikkelingsmaatschappij voor West-Nederland, heeft BioGeneration Ventures (BGV) geïnvesteerd in het Leidse bedrijf. De spin-off van het Lumc ontwikkelt een gemodificeerde bloedstollingsfactor waarmee bloedpropjes kunnen worden voorkomen. Met het opgehaalde kapitaal wil VarmX het productieproces verbeteren. Eerder ontving het bedrijf groeikapitaal van de Universiteit Leiden en UNIIQ.
 
Edward van Wezel, de managing partner van Biogeneration Ventures, ziet de rol van zijn investeringsfonds groeien. “Ons derde fonds maakt BGV een van de grootste life-science-fondsen gericht op seedinvesteringen in Europa. De afgelopen tien jaar hebben we meer dan twintig investeringen gedaan in het Europese life-science-ecosysteem. We zien een groeiende interesse onder farmaceutische bedrijven om in een vroeger stadium innovaties te verkrijgen.”
 
Lees ook:
“Farmabedrijven staan elke twee jaar op randje van faillissement”
M&A Award-gegadigde Sander Slootweg voorziet gunstige M&A-markt in Biopharma aanhouden
 

Gerelateerde artikelen