Beursgang Bol.com gaat door ondanks omzetdaling

Bol.com, de webwinkel van Ahold Delhaize, wordt dit jaar naar de beurs gebracht. De voorbereidingen daarvoor liggen op schema, aldus topman Frans Muller.

De omzet van bol.com daalde in 2021 met zeven procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen zat Nederland echter veel langer in lockdown en konden consumenten niet naar gewone winkels.

Tegen persbureau Bloomberg liet Müller bij de presentatie van de cijfers over 2021 weten dat bol.com als geheel veel meer waard zou moeten zijn dan 1,5 miljard euro. "We hebben een idee wat Bol.com waard is en willen de beste waarde voor het bedrijf krijgen, maar het is uiteindelijk iets dat de markt bepaalt", aldus Muller. "Als we niet de prijs kunnen krijgen die we willen zullen we een beursgang moeten uitstellen of een andere oplossing moeten vinden."

Ahold Delhaize ziet in een beursgang toegang tot financiering om Bol.com verder te laten groeien. De onlinewinkel zal een belangrijke rol blijven spelen in de strategische samenwerking met andere merken van Ahold Delhaize in de Benelux. Verder meldt de Zaanse grootgrutter dat zij op de lange termijn significante controle over Bol.com zal behouden. Het voornemen om het bedrijf naar de beurs te brengen werd eind 2021 aangekondigd. 

Lees ook: Wat zit er achter de voorgenomen IPO’s van grote webwinkels?

Gerelateerde artikelen