Bencis haalt razendsnel 425 miljoen op

Bencis Capital Partners heeft 450 miljoen euro opgehaald bij beleggers voor zijn vijfde fonds. De hard cap van Bencis Buyout Fund V was al binnen enkele maanden bereikt.

De Amsterdamse investeringsmaatschappij spreekt in het persbericht van een "succesvolle fondsenwerving" dankzij een sterke support van zowel bestaande beleggers als nieuwe participanten. Deelnemers in eerdere fondsen waren goed voor ongeveer 85% van het nieuw opgehaalde kapitaal. 

Vanuit zijn kantoren in Amsterdam en Brussel investeert Bencis in volwassen, winstgevende bedrijven die hun hoofdkantoor hebben in de Benelux. Verder ligt de focus op ondernemingen die een operationele winst draaien tot een bedrag van 50 miljoen euro.  

Het Bencis Buyout Fund V heeft beleggers vanuit verschillende hoeken aan zich gebonden, waaronder pensioenfondsen, fund-of-funds, verzekeraars en vermogende burgers. 

—> Lees ook: Fondsen overstromen met monsterbedragen

Anderhalve maand geleden behaalden ook het Nederlandse ‎Gilde Healthcare en het Europese LSP (Life Sciences Partners) in een korte tijd de hard cap van hun nieuwe fonds. Beleggers committeerden respectievelijk 250 miljoen en 280 miljoen euro aan de twee sectorfondsen.

 

Gerelateerde artikelen