Antea Participaties investeert in pindabranderij

Pinda- en notenverkoper West-Friesche Pindabranderij (WFP) Group is toegevoegd aan de investeringsportefeuille van Antea Participaties. Dat meldde de investeringsmaatschappij vrijdagochtend.

De Haagse investeringsmaatschappij stapt middels een Management Buy Out (MBO) in WFP, waarbij oprichter Bert van Beek de dagelijkse leiding in het bedrijf overdraagt aan zijn zoon en een Buy Out-manager Wim Jansen. Antea doet geen uitspraak over de omvang van het belang in het bedrijf. 

WFP Group, opgericht in 1986 en goed voor een omzet van ongeveer 10 miljoen euro, heeft de West-Friese Pindabranderij in eigendom, waar pinda's, noten en zuidvruchten bewerkt en verparkt worden. Deze nootsoorten en vruchten worden geleverd aan met name Nederlandse retailers.  

Na ruim 30 jaar zegt directeur Van Beek dat het bedrijf klaar is voor de volgende groeifase onder de vleugels van nieuwe bestuurders en de kersverse investeerder Antea. Nieuwe directeur Jansen, sinds twee jaar aan boord van het bedrijf, noemt de MBO een mooie constructie omdat 'je weet wat je koopt'. 

Zevende fonds
Antea ziet met het bedrijf uit het Noord-Hollandse Opmeer een nichespeler in de notenmarkt aan de investeringsportefeuille worden toegevoegd. Na Uniekaas, samen met het zittende management overgenomen van Parcom Capital in 2014, is WFP het tweede voedingsmiddelenbedrijf voor de Haagse investeerder. 

"Met deze achtste participatie nadert het einde van het zevende fonds", reageert Robert de Boeck, Managing Partner bij Antea. "Er is nog maar ruimte voor één investering in dit fonds. Na de zomer zullen we een nieuw private-equityfonds introduceren waarin informal investors kunnen deelnemen. De focus zal opnieuw volledig op het MKB komen te liggen". 

Het fonds participeerde eerder in onder andere ingenieursbureau Zonneveld, badmodeleverancier L. ten Cate en medische uitgeverij DVK Media. 

Lees ook:
In gesprek met Robert De Boeck van Antea Participaties

Gerelateerde artikelen