Anders Invest neemt meerderheidsbelang in Vitotherm

Vitotherm, leverancier van branderinstallaties aan onder meer de tuinbouw en asfaltcentrales, ziet Anders Invest instappen als grootaandeelhouder. Dat maakte de investeringsmaatschappij woensdag bekend.

Samen met de Haagse investeerder Geert-Willem van Weert neemt Anders Invest alle aandelen in Vitotherm over van de huidige grootaandeelhouder. Anders neemt een belang van 75 procent, terwijl Van Weert het overige kwart van het bedrijf uit Pijnacker in handen krijgt. 

Vitotherm heeft ongeveer 30 medewerker in dienst en kent een jaaromzet van circa 10 miljoen euro. Het Brabantse bedrijf levert brandertechnologie voor bijvoorbeeld de glastuinbouwsector, om het groeiproces van gewassen te bevorderen, en energiecentrales van bedrijven als Essent en BASF.

Boutique-advocatenkantoor Vriman stond de investeringsmaatschappij uit Maarsbergen bij. De advocaten van Bergh, Stoop & Sanders adviseerden de grootaandeelhouder van Vitotherm aan de verkoopzijde. 

Evergreen Fund
Vitotherm is voor Anders Invest de zevende acquisitie sinds de oprichting in 2015. Eerder dit jaar nam de investeerder een belang van 60 procent in Kiekens Holding, een producent van filterinstallaties en industriële stofzuigers, en participeerde het ook in het in afdichtingsoplossingen gespecialiseerde Lagersmit Sealing Solutions. Voor beide transacties werd opnieuw Vriman ingeschakeld. 

De drie recente overnames zijn gedaan uit de investeringspot van Evergreen Fund, dat begin 2016 werd opgetuigd. Daarmee haalde de investeringsmaatschappij in eerste instantie 8,5 miljoen euro op. Door een tweede investeringsronde begin dit jaar steeg dat bedrag naar 18 miljoen euro. 

Lees ook:
Private-equitybedrijf Anders Invest haalt 18 miljoen op bij ondernemers
Jonge M&A-boutique Vriesendorp Mees Ankum wint pitches op slimme pricing [Interview]
Drie advocaten van Freshfields starten eigen M&A-kantoor

 

Gerelateerde artikelen