Drie advocaten van Freshfields starten eigen M&A-kantoor

Jan Vriesendorp, Bas Mees en Marius Ankum, allen afkomstig van de Corporate/M&A praktijk van Freshfields Bruckhaus Deringer, starten het boutique kantoor Vriesendorp Mees Ankum, met een focus op ondernemingsrecht, M&A en contractenrecht.

Het nieuwe nichekantoor streeft naar magic circle firm-kwaliteit tegen een acceptabele prijs. “Uiteindelijk willen wij dat cliënten ons alleen betalen voor wat zij onze input echt waard vinden. Wij geloven in ons product en staan daarvoor” aldus Jan Vriesendorp.

Vriesendorp Mees Ankum zal zich focussen op mid-market M&A en venture capital transacties. Op grote complexe (internationale) transacties zijn zij naar eigen zeggen een “one stop-shop” door hun netwerk van vertrouwde experts op andere rechtsgebieden.

“Wij zien steeds vaker dat cliënten van grote advocatenkantoren de “partner involvement” op deals vinden tegenvallen en kritischer zijn op de hoogte van de legal fees," aldus Marius Ankum. "Zeker in het mid-market segment of voor de zogenaamde “add-on acquisitions”. Voor deze cliënten is de stap naar een boutique kantoor als Vriesendorp Mees Ankum snel gemaakt omdat wij dezelfde hoogwaardige service bieden als de topkantoren, met een persoonlijke begeleiding en tegen aantrekkelijke tarieven."

Bas Mees voegt daar aan toe: “Wij houden van ons werk, zijn een sterk team en wij kunnen cliënten gewoon erg goed begeleiden bij M&A trajecten. Wij hebben met zijn drieën de afgelopen 10 jaar niets anders gedaan. Daar is vraag naar en daar spelen wij op in”.

 

Gerelateerde artikelen